Verzending en verzendkosten

Alle producten die je vindt op Hexproof.nl zijn uit voorraad leverbaar (tenzij anders aangegeven, pre-orders zijn bijvoorbeeld een uitzondering). Daardoor kunnen we je bestelling snel verzenden, zodat je nog sneller plezier kunt hebben van je bestelling! Wij maken altijd gebruik van PostNL om de bestellingen veilig en vertrouwd te verzenden.

De Wet op de Omzetbelasting schrijft voor dat voor verzendkosten hetzelfde BTW-tarief geldt als voor de geleverde goederen. PostNL heeft een BTW vrijstelling op het versturen van pakketten (en brieven) en deze geldt alleen voor Post-NL. Dit betekent dat alle bedrijven en dus ook de webshop van Hexproof BTW moeten berekenen over de verzendkosten.

Je hebt bij Hexproof de keuze voor een aantal verschillende verzendmethoden. Wanneer je een bestelling plaatst krijg je de volgende opties:

Briefpost
De verzendkosten van je bestelling zijn afhankelijk van het gewicht en het formaat van je bestelling. Bij kleine afnames van kleinere producten is het vaak zo dat deze door de brievenbus passen. Hiervoor hanteren we de tarieven van PostNL. Hierbij zijn ook het aantal producten en de afmetingen van toepassing.

Verzending Tarief incl. BTW Aantal boosters
PostNL: Brievenbuspakket 250-2000 g € 4,60 1-16 boosters

Pakketpost
Bestellingen met producten die niet door de brievenbus passen worden als pakketpost verstuurd. We streven ernaar de verzendkosten zo laag mogelijk te houden en daarom zoveel mogelijk bestellingen via briefpost te laten plaatsvinden. We laten de uiteindelijke keus echter aan jou over.

Verzending Tarief incl. BTW
PostNL: Pakketje € 0-125 € 4,99
PostNL: Pakketje > € 125 € 0,00

Wanneer wij een bestelling als pakket versturen ontvangen wij een Track & Trace code (ook wel 3S-code) van PostNL. Hiermee kun je kijken waar het pakket zich bevindt in het bezorgtraject. De traceercode kun je invoeren op de website van PostNL pakketten. Let op, het kan zijn dat je code niet direct werkt omdat deze nog niet verwerkt is door PostNL. Probeer het dan na 20.00 nog eens.

Aangetekende verzending
Je kunt ervoor kiezen je bestelling als aangetekend pakket te versturen. Het pakket is dan verzekerd tot € 500,- bij verlies of beschadiging en er moet altijd getekend worden voor ontvangst.

Het tarief voor een aangetekende verzending is extra bovenop de gewone verzendkosten.

Verzending Tarief incl. BTW
Aangetekend pakket € 1,57

Ophalen
Woon je in Groningen of omgeving en wil je geen verzendkosten hoeven te betalen? Dan kun je kosteloos je bestelling bij ons komen ophalen. Geef deze optie aan in je bestelling en wij maken dan een afspraak met jou om je bestelling op te komen halen.

Omdat Hexproof geen fysieke winkel is/heeft, gebeurt dit op afspraak. Het meest voorkomend is maandag tot en met vrijdag na 17.30 en in het weekend de hele dag.