Posted on

Magic the Gathering Release Agenda 2016/2017

We zitten midden in de zomer van 2016. Het weer kan buiten een stuk beter, maar is prachtig om Magic the Gathering te spelen! Eldritch Moon is eind juli uitgekomen en ook de rest van 2016 en begin 2017 heeft nieuwe series en decks in het vooruitzicht. Wij presenteren je welke Magic-series en decks dit zijn en zullen deze uiteraard ook in onze webshop verkopen. Zet de data alvast in je agenda en check onze site een paar weken daarvoor om je pre-order te plaatsen!

Magic the Gathering releases

  • 26 Augustus 2016 – Conspiracy: Take the Crown. Deze Magic-serie is het vervolg op de Conspiracy-serie uit 2014, dat zich focust op Multiplayer-drafts. Wij kunnen je vertellen dat een draft met Conspiracy ontzettend boeiend is en dingen met zich meebrengt die je vooraf niet verwacht. We kijken uit naar deze release!
  • 2 September 2016 – Nissa vs. Ob Nixilis. Dit duel deck zet de strijd van planeswalkers Nissa en Ob Nixilis tegenover elkaar. Beleef de Battle for Zendikar opnieuw door de kant de kiezen van het leven en natuur (Nissa) of de duisternis en de demons (Ob Nixilis). Reguliere duel decks zijn veelal een interessante uitbreiding van je Magic-collectie, aangezien deze vaak reprints bevatten van eerdere sets of nieuwe kaarten van komende sets.
  • 30 september 2016 – Kaladesh. De serie Kaladesh vormt samen met Aether Revolt een nieuw blok. Kaladesh speelt zich af op de plane Kaladesh, de geboorteplek van planeswalker Chandra Nalaar. Natuurlijke magie is schaars op Kaladesh en wordt veelal bepaald door (bestuurde) apparaten en instrumenten. Het belooft een set te worden vol artifacts en uiteraard verrassende mechanics. Kaladesh is met haar 264 kaarten een grote set.
  • 11 november 2016 – Commander 2016. De Commander versie van 2016 richt zich op 4-kleuren decks. Deze combinaties zijn niet veel vaker gemaakt in eerdere Magic-series en is daarom interessant te noemen. Bovendien bevat Commander 2016 weer per deck 15 nieuwe Magic-kaarten en brengt daarom 56 nooit eerder vertoonde kaarten met zich mee. Andere kaarten uit Commander 2016 worden bepaald door reprints uit eerdere series. Een spel Commander is altijd leuk en de decks zijn daarnaast een mooie aanvulling voor je collectie.
  • 25 november 2016 – Planechase Anthology. In 2009 en 2012 is Planechase uitgekomen. Je speelde met Planechase met je decks op diverse Magic-planes, die continu veranderden en effecten met zich meebrachten. Een spel Planechase biedt veel uitdaging en verrassing en daarmee extra diepgang aan een spel Magic the Gathering. Wizards of the Coast brengt nu de Planechase Anthology uit, met daarin alle Planechase decks en kaarten verzameld. Een prachtige aanvulling voor de verzamelaar of de liefhebber van dit prachtige spel!
  • 20 januari 2017 – Aether Revolt. Dit vervolg op Kaladesh is met zijn 184 kaarten een kleine set. Omdat Kaladesh nog niet uit is, is er nog niet veel over Aether Revolt bekend.